Werkbezoeken naar Niger

2016
April is Abakoula voor privézaken naar Niger afgereisd. Tijdens deze reis heeft Abakoula ook een aantal zaken voor het landbouwproject kunnen regelen. Samen met Fons, die een hotline naar Niger had, heeft het bestuur een aantal belangrijke knopen kunnen doorhakken.
Voor de foto’s van deze reis, klik hier


2015
In april zou het volledige bestuur weer afreizen naar Niger, om daar samen met alle instanties en NGO Idela te vergaderen over het landbouwproject. Echter de situatie was in de regio op dat moment te gespannen om met alle mensen af te reizen. Met pijn in ons hart heeft het bestuur toen besloten dat alleen Abakoula zou afreizen.
Het complete reisverslag lees je hier
Voor de foto’s van deze reis, klik hier


2011
Oktober 2011 zijn Abakoula en Fons namens de stichting in Niger geweest. In de gesprekken met de minister werd ons gegarandeerd dat de overheid van Niger het project zou ondersteunen en het ‘multi village’ gaan maken. In de verdere gesprekken met onze partner NGO Tanakra en de provinciale en lokale overheden werden de puntjes op de i gezet.
In Tahoua hebben wij symbolisch een cheque overhandigd aan NGO Tanakra van Achmea Foundation.

In de  La Roue de l’Histoire  stond een artikel met foto, klik hier
Reisverslag Werkbezoek 2011, klik hier
Fotodagboek van onze reis, klik hier


2008
In 2008 heeft het bestuur, Abakoula, Jo en Fons een werkbezoek gebracht aan Niger. In 3 weken hebben zij vele gesprekken gevoerd in Niamey, Tahoua en Inadougoum. Tijdens deze reis hebben we samen met de Chiefs van het dorp en  Assibite Akotey van NGO Tanakra een eerste opzet gemaakt wat er zou moeten gebeuren. Met NGO Tanakra zijn afspraken gemaakt omtrent samenwerking.

Reisverslag Aman-Iman Reisverslag Fons

Foto’s van onze reis, klik hier
Watervoorzieningen onderweg naar Inadougoum, klik hier
Foto-impressie, met teksten, klik hier


2006
December van dat jaar gaat Abakoula met zijn vrouw en drie kinderen voor het eerst naar Niger. Tijdens deze vakantie ontmoet het sinds lange tijd weer zijn hele familie en de mensen in het dorp waar hij is opgegroeid. Tijdens dit bezoek ervaart hij hoe moeilijk het is om geen toegang te hebben tot schoon en veilig drinkwater. Het is feitelijk het eerste ‘werkbezoek’ van Stichting Aman-Iman. Terug in Nederland gaat hij op zoek naar mensen die zijn droom mee willen verwezenlijken. Deze zijn snel gevonden en op 4 april passeert de oprichtingsakte van de stichting.
De foto’s van de reis van Abakoula en zijn gezin kun je hier bekijken.