Corona in Inadougoum

Het corona virus waart nog steeds rond op onze aardbol. Helaas zal het nog lang duren voordat wij het virus onder controle hebben en hele normale dagelijkse leven weer opgaan kan komen.
Ook in Niger zijn de gevolgen desastreus. Naast de slechtere gezondheidszorg, vooral in de buiten gebieden kunnen veel Nigerezen die in de omringende landen werken niet terugkeren naar hun familie.
Inkomsten verdwijnen, voedsel schaarste nemen toe.
Op dit moment dreigt er een tekort aan alles.
Samen met onze partner ONG Idela en Wilde Ganzen hope wij op korte termijn hulp te kunnen bieden.
ONG Idela heeft daartoe een plan bij Wilde Ganzen ingediend om de situatie in de 13 dorpen te versterken.
Dit plan, samen met onze aanvulling is deze week opgestuurd naar Wilde Ganzen, die hiervoor een extra noodfonds voor hebben opgericht.
Het totale pakket aan noodmaatregelen behelst versterking van de landbouw (gierst, sorgho en peulen) en de veeteelt in het gebied rondom de 13 dorpen.

Hiervoor is veel geld nodig. Samen met ONG Idela en Wilde Ganzen hopen wij dit op korte termijn bij elkaar te krijgen. Dit gaan wij vanuit hier doen door het aanschrijven van onze grote donateurs van de afgelopen jaren.

Elke bijdrage is welkom aangezien wij nu geen festivals of andere markten kunnen bezoeken de komende maanden. Juist deze periode is voor ons een ‘hoogseizoen’. Al die inkomsten gaan wij nu missen.

Stichting Aman-Iman
IBAN: NL65 ABNA 057.69.16.978
BIC: ABNANL2A
Schrijf bij de donatie: hulp 2020