Niger getroffen door een Ramp

Van onze vrienden uit Niger hebben wij alarmerende berichten (25 augustus 2012) ontvangen. Bij de ernstige voedselcrisis, wordt heel Niger nu getroffen door hevige regenval. Meer dan de helft van de bevolking van Niger kampt met een ernstig voedseltekort. Er zouden verschillende delen getroffen zijn door overstromingen en meer dan 40 mensen zouden al verdronken zijn. Ook veel landbouw gebieden zijn getroffen door deze enorme regenval, met als gevolg dat grote delen van de oogst dreigen te mislukken of al helemaal weggespoeld zijn.
De rivier de Niger heeft in de hoofdstad Niamey zijn hoogste peil gehaald in meer dan 80 jaar. Voor de overheid en de weinige hulpverleners in het land is het moeilijk om hulp te bieden. Veel wegen zijn onbegaanbaar geworden.
De kansen dat de bevolking in Niger getroffen worden door diarree, malaria is een stuk groter geworden bij de toch al verzwakte bevolking.
Dit heeft ook gevolgen voor ons dorp Inadougoum. Ook hier hebben de mensen te maken met de hongernood en de ergste regenval sinds jaren. Via onze aannemer kregen wij het volgende berichtje:
“Bonjour,
Merci de trouver ci-joint notre demande de suspension de délai à l’hydraulique, ainsi que les photos de missions de reconnaissance qui a constaté que la route était impraticable.
Cordialement”
De noodzaak dat onze waterinstallatie er komt wordt met de dag belangrijker. Help de mensen uit Inadougoum, zodat zij in 2013 schoon en veilig drinkwater kunnen drinken.
Helaas door de aanhoudende regenval zijn ook de voorbereidingen en de werkzaamheden van de waterinstallatie in de regio Inadougoum stilgelegd, totdat het wat droger weer wordt en de wegen weer begaanbaar worden. Samen met NGO Tanakra, ministerie van Hydraulique en de aannemer streven wij om nog voor het einde van 2012 klaar te zijn met de bouw van de waterinstallatie.