Waterfilter

De start van het project.
Na onze contacten met Alex Vrinzen van Water4Life (DSM) heeft het bestuur het project van de waterfilter volledig omarmd.
Iedere dag sterven er wereldwijd ca 5000 kinderen aan de gevolgen van het drinken van onveilig water! Meer dan 1.1 miljard mensen heeft géén toegang tot veilig drinkwater. Daarom is het duurzaam verstrekken van veilig drinkwater opgenomen in de millennium doelen van de VN. Water4Life (DSM) draagt haar eigen steentje bij om onnodige kindersterfte als gevolg van onveilig drinkwater te verminderen.
Na verschillende gesprekken met Alex Vrinzen (Water4Life – DSM) hebben wij gezamenlijk het plan voorgelegd aan onze partner Tanakra in Niger. Zij waren meteen enthousiast.
In Niger heeft men een onderzoek gedaan naar de behoefte van de Waterfilter en stichting Aman-Iman heeft, na het vervaardigen van een prototype in Tahoua, een plan geschreven.
Dit plan is vertaald in het Frans, evenals de folder van Water4Life (DSM).

De officiële opening van de werkplaats in Niamey in 2011 van het project Waterfilter, klik hier
Abakoula en Fons kregen een rondleiding door de werkplaats in Niamey. Er werken hier 6 mensen fulltime. Alles wordt met de hand gedaan. Gereedschappen die ze niet hadden, hebben ze zelf bedacht en gemaakt. De waterfilters worden kant en klaar afgeleverd in Tahoua. Hier hoeft men dan alleen nog de candles er in te bevestigen. Men heeft gekozen voor een werkplaats in Niamey, i.v.m. de hoge transportkosten van alle materialen voor het vervaardigen van de ketels.

Voor het volledige projectplan van de Waterfilter, klik hier
Evaluatierapport waterfilter, klik hier
Eindverslag NGO Tanakra (Frans), klik hier
Franse folder van de waterfilter, klik hier