Voedselvoorziening tijdens de Coronacrisis

De afgelopen maanden wordt de hele wereld geconfronteerd met het Coronavirus. Nog nooit heeft onze wereld de afgelopen 100 jaar zo’n ernstige crisis in de gezondheidszorg meegemaakt.
Iedereen maakt zich zorgen om haar of zijn gezondheid of dat van hun familie of vrienden.

Onze Stichting kreeg vanuit Niger een oproep om te helpen. Er is in de dorpen waar wij werken een tekort aan alles. De afgelopen maanden hebben wij bijna dagelijks contact met onze vrienden daar en Abakoula ook nog eens met zijn familie in Inadougoum en de omliggende dorpen.
Vanuit NGO Idela kregen wij een verzoek om de eerste hulp te bieden in de vorm van watertanks, mondkapjes, zeep etc.
Hiervoor hebben wij een oproep gedaan via onze nieuwsbrieven.
Vanuit onze kleine reserve hebben wij de eerste hulp kunnen bieden.
Maar er is meer nodig, dan alleen deze noodhulp.
Er dreigt een tekort aan alles, voedselprijzen stijgen enorm en zijn bijna niet meer aan te voeren.
Naast de medische ramp, dreigt er ook in de 13 dorpen andere tekorten te ontstaan.
Onze landbouwtuinen en de aanplant van 250 moringabomen zijn een groot succes, maar op dit moment niet voldoende om ongeveer 15.000 mensen te helpen.
Met behulp van Wilde Ganzen en NGO Idela hopen wij de regio nog meer te kunnen helpen.

Daarnaast heeft onze voorzitter Abakoula Argalaless van ONG Idela / overheid gehoord dat zij omgerekend bijna € 5500,00 aan het project zullen bijdragen.
Vanuit verschillende vermogensfondsen hebben wij een mooie donatie mogen ontvangen en via onze oproep op Facebook, Twitter, onze website en via onze nieuwsbrieven hebben we al donaties ontvangen.

Ons project hebben wij aangemeld bij Wilde Ganzen. Woensdag 13 mei kregen wij de bevestigingsmail dat zij ons project goedkeuren en de helft van de projectkosten zullen overmaken aan ONG Idela.

 

Dit plan wordt ondersteund door:

     

   

Projectplan (Frans), klik hier
Budgetbegroting (Frans), klik hier
Statuten ONG Idela, klik hier

Niets is minder waar.
Na de uitbraak van Covid-19 zijn ook in Niger heel wat mensen ziek geworden en dood gegaan. Gelukkig konden wij met hulp van iedereen een eerste hulplijn opzetten. Maar dat bleek lang niet voldoende. Er dreigde een groot tekort aan de eerste levensbehoefte en prijzen rezen de pan uit.
De Chiefs van de dorpen deden een oproep aan ons. Samen met onze partner ONG Idela stelden wij toen een zeer ambitieus plan op.
Wij klopten aan bij Wilde Ganzen en zij omarmden ons en opdat moment voelden wij ons gesteund en geborgen. Er moest nog veel meer geld bij. Dan ga je bellen, mailen, schrijven. Heel wat particulieren donaties volgden. Van verschillende grote vermogensfondsen kregen wij geweldige donaties. Een aantal willen heel graag anoniem blijven. Wij zijn heel erg dankbaar voor hun steun.
Bekijken wij de foto’s die wij uit Inadougoum krijgen, dan krijgen een brok in onze keel. Zoveel mooie ontroerende momenten. Horen wij onze vrienden en familie praten krijgen wij tranen in onze ogen.
Want samen hebben wij dit gedaan.
Foto’s en video’s kun je bekijken op onze site, klik hier voor foto’s of klik hier voor enkele video’s

Het evaluatierapport van ONG Idela (Franstalig), klik hier
Projectboekhouding (Franstalig), klik hier

Ook in onze nieuwsbrieven hebben wij aandacht geschonken aan dit project: