Promotieactiviteiten

Promotieactiviteiten die de stichting kan verzorgen.
Wil je een activiteit boeken, stuur dan even een mailtje naar info@aman-iman.nl

Toeareg tent. In onze eigen gemaakte tent kunnen we verschillende activiteiten organiseren. De tent wordt ingericht met originele attributen, zoals kleden en zitelementen uit Niger. In de tent wordt op traditionele wijze thee geschonken, verhalen verteld voor jong en oud, zoals het verhaal van de Jakhals, het slimste dier van de woestijn. De tent kan opgezet worden op een grasveld. Voor binnen of andere plekken kunnen we gebruik maken van een partytent, die we geheel kunnen aankleden. In de bijlage kun je de exacte afmetingen van onze tent bekijken, klik hier


Toeareg theeceremonie. In heel West-Afrika wordt attay gedronken. Een sterke, gekookte thee met een sterke bitterzoete smaak. Verrijkt met muntblaadjes. Het is een hele ceremonie om deze thee te bereiden en het zijn vooral de mannen die dan bij elkaar zitten te kletsen en attay te drinken. De thee wordt uit kleine glaasjes slurpend gedronken, zo’n beetje zoals je ook wijn proeft. Tijdens het drinken van de thee worden vaak verhalen verteld, zoals het verhaal van de schoonmoeder en waarom de Toearegs nooit hun glas leegdrinken.


Toeareg theewedstrijd. Van oudsher organiseren de Toeareg theewedstrijden. Vanaf een dromedaris moet men de thee in een theeglas schenken. Wie dat zonder te morsen een aantal keren kan herhalen wint naast eeuwige roem ook vaak een zwaard. We kunnen ook een echte theeschenkwedstrijd organiseren. Wie kan het hoogste de thee schenken in een glaasje, vanaf een dromedaris of iets anders.


Voorlichting op scholen, basisschool en voortgezet onderwijs. Bij onze voorlichting maken wij gebruik van onze eigen verhalen, video’s en foto’s om de kinderen iets te vertellen over Afrika en in het bijzonder over Niger en de projecten van Aman-Iman. Wij geven voorlichting voor alle leeftijdsgroepen in het onderwijs.
Voorlichting aan bedrijven en fondsen organisaties. Bij onze voorlichting maken wij gebruik van onze eigen verhalen, video’s en foto’s. Aan de hand van een PowerPoint vertellen wij iets over onze projecten.


Stand en voorlichting tijdens concerten, festivals, mondiale markten etc. Wij komen graag met onze Fair Trade producten uit Niger andere activiteiten opluisteren. De producten die wij meenemen worden rechtstreeks gekocht in onze werkplaats in Tahoua en Inadougoum. Verder worden er ook producten gekocht in de werkplaats van het Nationaal Museum in Niamey. Hier worden jonge mensen opgeleid tot edelsmid, leerbewerker, kleermaker etc.


Activiteiten die jij voor onze stichting kan verzorgen, o.a.:
Sponsorloop organiseren
Geld inzamelen door verschillende acties te organiseren
Vrijwilliger worden bij de Stichting
Feestavond organiseren enzovoorts